IPL hårborttagning

Säg adjö till rakning och vaxning för gott!

Snabba behandlingar, tar bort håret innan det blir synligt. Var hårfri hela tiden! Mälaröarnas Specialistklinik erbjuder snabb och säker borttagning av oönskad hårväxt med absolut senaste tekniken. Denna E-light teknik fungerar för borttagning av alla färger på strån!

 

Effektiv och smärtfri hårborttagning – för män och kvinnor!

Denna metod används även mycket effektivt mot ACNE i ansikte och på rygg.

 

Den absolut senaste hårborttagningstekniken förenad med föryngring!

Samverkan av energi från Intensivt Pulsat Ljus och Radiofrekvens. Detta är en optimerad metod för att reducera hår, pigmentfläckar, blodkärl, rynkor
och akne. Man kan även göra hud fastare, ansiktsföryngring. I hår, blodkärl, hud och akne finns olika ämnen som attraherar olika ljusvåglängder och när de träffas av ljuset skapas hög värme. Den förhöjda värmen attraherar radiofrekvenser, vilket ytterligare höjer temperaturen. Allt sker på bråkdelen av en sekund och känns nästan inte.

 

Hårborttagning

Kombinationen av IPL och RF ger en mer precis behandling och ett mycket bättre resultat än tidigare behandlingsformer. RF-energin innebär att en högre specifik värme kan skapas och det ger permanent resultat.

Före och efter

Hur fungerar det?

Nedanstående bilder visar hur en hårsäck i anagena (växande) fasen reagerar på behandling med Powerlite.

Behandlingen har sämre effekt på mycket tunna, fjuniga hår (vellushår) som man ofta har i ansiktet. IPL-metoden har inga begränsningar vad gäller behandlingsområde, utan fungerar lika bra i ansiktet som på kroppen. Vid kraftig hårväxt som till exempel skäggväxt kan det dock krävas fler behandlingar

 

Inledande konsultation

Som kund hos oss får du alltid en inledande konsultation samt ett upplägg som visar hur många behandlingar du sannolikt kommer att behöva och ett kostnadsförslag. Vi börjar alltid med att gå igenom de ytor du vill behandla och hur du ska sköta din hud både före och efter behandlingen. Vid en konsultation bör håren synas så att dessa kan bedömas. Vi vill kunna se hårets färg, typ och tjocklek.

 

Behandlingen – snabb, säker och smärtfri

Ljuspulsen brukar kännas som en lätt ilning eller kittling men många känner överhuvudtaget ingenting. Efter behandlingen kan i vissa fall en lätt rodnad uppstå men som försvinner inom några timmar. Behandlingstiden varierar men en armhåla tar cirka 10 minuter att behandla och ett ben tar upp till en timme. Vid varje behandling förstörs normalt 60-90 % av hårsäckarna i tillväxt fasen, varför totalt 4-8 behandlingar brukar krävas.

 

Att tänka på

Låt din hud vila från solning utomhus eller i solarium en månad före och en vecka efter behandling. Mellan behandlingarna rakas eller klipps håret bort. Använd inga metoder som avlägsnar hårroten som t.ex. vaxning eller pincettplockning.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.